Vakantie plannen met kinderen? Of een spontaan dagje uit met het hele gezin? De provincie Noord-Brabant in het zuiden van Nederland is hiervoor de ideale bestemming. Vooral voor kinderen geschikte campings, vakantieparken met spectaculaire waterwerelden en natuurlijk prachtige natuur waar je naar hartenlust kunt ravotten en ravotten. Hieronder vind je zeven aanbevelingen die onvergetelijke ervaringen voor het hele gezin garanderen.

De beste campings voor kinderen in Nederland

… zijn in Noord-Brabant! Zoals Camping De Paal in Bergeijk. Deze ontving niet alleen de prijs “Beste Camping voor Kinderen” van de Nederlandse Toeristen Vereniging ANWB, maar is ook een van de “Leading Campings of Europe”. De familiecamping is met name voor kleinere kinderen een waar paradijs dankzij de vele speelvoorzieningen en activiteiten, fijne zwembaden, een zeer gemotiveerd animatieteam en de grootste zandbak van Nederland. Een andere niet minder mooie camping is natuurcamping Charme Camping Hartje Groen, midden in het betoverende natuurgebied De Maashorst. En op Camping Het Goeie Leven in Eerde heb je keuze te over: het aanbod varieert van safarilodges en tipi’s tot schattige caravans in retrostijl. Natuurlijk bent u ook van harte welkom met uw eigen tent of stacaravan.

Een wondere wereld

Pretpark de Efteling is een lust voor het oog: spectaculaire toneelvoorstellingen, spannende achtbanen en een betoverend sprookjesbos. Ontdek het grootste attractiepark van Nederland midden in een bosgebied – een fantastisch dagje uit voor het hele gezin! De nieuwste troef: de dubbelsporige familieachtbaan Max & Moritz. Wil je overnachten in sprookjesland, boek dan een kamer in het Efteling Hotel, een vakantiehuis op vakantiepark Het Loonsche Land of zoek een geschikte sprookjesachtige accommodatie op vakantiepark Efteling Bosrijk.

Avontuur op een kasteel

Er is nauwelijks een sprookje waarin het niet voorkomt: het kasteel! En in Noord-Brabant kun je zulke echte kastelen bezoeken, bijvoorbeeld Kasteel Heeswijk in Heeswijk-Dinther, dat wordt omgeven door bossen. Het nodigt je uit om geheime doorgangen en verborgen trappen te verkennen, torens te beklimmen en een ridderhelm te passen – dit alles wordt omlijst en aangevuld met kasteelverhalen van een bijzonder soort.In tegenstelling daarmee is Kasteel Helmond, de grootste waterburcht van Nederland, midden in het centrum van de stad. Hier kunnen bezoekers de oude muren verkennen, gekleed in de stijl van het tijdperk als prinses of ridder en deelnemen aan de kasteelspelen – een ware reis door de tijd!

In de natuur

Door het bos ravotten, hutten bouwen, insecten en andere bosbewoners opsporen, een verfrissende fietstocht of een stevige wandeling met tussendoor een welverdiende picknick – er is niets fijner dan buiten in de natuur te zijn! En juist natuur en groene landschappen heeft Noord-Brabant in overvloed. Met deze tips (zet een link naar de lijst “Met kinderen in de natuur”) kun je ook je kroost inspireren.

Slapen bij de wilde dieren

Safaripark Beekse Bergen in Hilvarenbeek is het grootste wildsafaripark van de Benelux, waar u zo’n 1.500 exemplaren van het Afrikaanse wild van dichtbij kunt zien. Verken het safaripark met uw eigen auto, ga te voet op pad of ga op bootsafari met een ervaren ranger. Overnachten kan tussen de wildverblijven op het Safari Resort of in een Jungalow op het vakantiepark. En als je even genoeg hebt van alle dieren, dan biedt een uitstapje naar Speelland Beekse Bergen precies de juiste ontspanning!

Musea voor kinderen

Dinosaurussen zoeken, bellen rinkelen of terugreizen naar het stenen tijdperk – in Noord-Brabant hebben gezinnen een breed scala aan musea die gespecialiseerd zijn in kinderen om uit te kiezen, zoals het Oertijdmuseum in Boxtel, het Prehistorisch Dorp in Eindhoven of Museum Klok en Peel in Asten. Maar ook het Natuurmuseum in Tilburg is een prima adres, want hier leren de kleintjes veel spannende en wetenswaardige dingen over het leven van planten en dieren.

Kindvriendelijke vakantieparken

Als je Noord-Brabant intensief wilt leren kennen, heb je meer dan een dag of twee nodig. Voor een langer verblijf zijn er vakantieparken zoals B. de Centrumparken De Kempervennen in Westerhoven of het vakantiepark RCN .

Bij een verblijf in Nederland is het slim om de kortingskaart van www.nappas.nl aan te schaffen, waarmee je korting kunt krijgen op verschillende dagjes uit.

Beleef Noord-Brabant 7 keer met kinderen