Trouwringen kopen is een heel bijzonder moment omdat ze het symbool zijn van jullie saamhorigheid. Hopelijk draag je je ringen een leven lang. Het is daarom bijzonder belangrijk om de aankoop van de ringen zo zorgvuldig mogelijk te plannen en voor te bereiden. Met onze tips waar u op moet letten bij het kopen van trouwringen, zorgt u ervoor dat u de juiste beslissing neemt en de trouwringen vindt die bij u passen.

Neem de tijd

Beslissingen die onder tijdsdruk worden genomen, zijn vaak onvolwassen. Bij het kiezen van trouwringen moeten verschillende criteria in overweging worden genomen: welke kleur en welk materiaal moet het zijn, welke productiemethode en welk ontwerp voldoen aan uw eisen? Ook het budget speelt een rol. Daarom: Begin op tijd met plannen en zoek zoveel mogelijk informatie op. Dan wordt u niet tot actie gedwongen en weet u zeker dat u de juiste beslissing heeft genomen.

Besteed aandacht aan de kwaliteit

Aangezien er verschillende productiemethoden zijn voor trouwringen, zoals voor veel andere producten, moet u deze in detail leren kennen. Lees hier meer over de kwaliteit van onze trouwringen en ontdek welke criteria een rol spelen.

Vraag advies en informatie

Bij het kopen van trouwringen komt veel kijken. Verkeerde beslissingen kunnen tot teleurstelling leiden, wat erg jammer zou zijn, zeker bij een belangrijk en gevoelig onderwerp als de bruiloft. Daarom is professioneel advies zinvol. Daarnaast is er op internet ook veel nuttige informatie te vinden over het onderwerp trouwringen. Ook vindt u op onze website waardevolle informatie, zoals de kosten van trouwringen of een vergelijking van verschillende trouwringmaterialen.

Bij een diamanten verlovingsring hoeft niet persé een diamanten trouwring, om maar een voorbeeldje te noemen.

Stel budget in

Naast de klassieke graveerlettertypen (meestal een diamantgravure) is er ook de mogelijkheid tot lasergraveren (tegen meerprijs) voor het graveren van de trouwringen. Niet alleen de graveertechniek en het lettertype moeten worden gekozen, maar ook de inhoud van de gravure. Moet het een trouwspreuk zijn of wil je de persoonsgegevens van de partner? Wie er tijdig over nadenkt, is meer ontspannen bij het kopen van een ring.

Het budget zou niet de hoogste prioriteit moeten hebben bij het kopen van trouwringen, maar het is altijd goed als je al een bepaald idee hebt van wat je bereid bent te besteden. Afhankelijk van het budget komen verschillende materialen en ontwerpen van de trouwringen in het geding. Bij het bepalen van het budget voor de trouwringen moet ook rekening worden gehouden met het totale budget: de trouwringen zijn tenslotte een van de vele items – zij het een van de belangrijkste.

Aan welke hand worden de trouwringen gedragen?

In Nederland is de klassieke hand voor de trouwring de rechterhand. Maar hiervoor kan ook de linkerhand worden geselecteerd. Deze selectie is vooral belangrijk voor het meten van de ringmaat, aangezien er meestal een verschil in maat is tussen de rechter- en linkerhand.

Overweeg ontwerp

Aangezien de trouwring meestal het sieraad is dat het langst wordt gedragen, moet je ook speciale aandacht besteden aan het ontwerp. Zelfs over dertig jaar of meer moeten de sieraden nog steeds aangenaam zijn. Een tijdloos, eenvoudig ontwerp kan bijvoorbeeld het risico verkleinen dat een sieraad uit de mode raakt. Een alternatief is de combinatie met extra ringen en soortgelijke sieraden.

Gebruik je favoriete sieraden als richtlijn

Vaak heb je al een ring of ketting die je bijzonder graag draagt. Hiermee moet rekening worden gehouden bij het kiezen van de trouwringen, want de sieraden moeten tenslotte ook goed bij elkaar passen.

Denk aan de hoge belastingen op je sieraden

Vooral wanneer de trouwring rechts (linkshandigen links) wordt gedragen, kan het materiaal na verloop van tijd onderhevig zijn aan hoge mechanische belasting. Het is daarom beter om te plannen voor mogelijke materiaalslijtage. Afhankelijk van het materiaal van de trouwring kan dit meer of minder uitgesproken zijn. De keuze van het materiaal speelt in deze context dan ook een belangrijke rol.

Kies de trouwringen gezamelijk

Trouwringen moeten beide echtgenoten behagen, en voor een lange tijd. Daarom moet de selectie van de ringen samen en niet alleen worden gedaan. Dit helpt teleurstellingen te voorkomen.

Trouwringen vinden