Een contactgrill wordt elektrisch bediend en kookt voedsel aan beide kanten. Vlees, vis, groenten of panini kunnen overal krokant en vetarm worden bereid. Ontdek onze recepten voor grillplezier ongeacht het weer!

Vetarm & eenvoudig: contactgrillrecepten

Een perfect gebakken steak, aangevuld met Aziatische hitte Een contactgrill warmt snel op, rookt niet en maakt vetarm en gezond grillen mogelijk. Het scala aan gerechten dat gelijkmatig en voorzichtig tussen de twee grillplaten kan worden bereid, varieert van knapperige, belegde sandwiches tot perfect gebakken, malse zalm en zacht gebruinde gegrilde groenten. Overtollig vet druipt gewoon uit de groeven en het eten krijgt het typische grillpatroon. Dit geeft een mac & cheese sandwich of Italiaanse panini de perfecte look en consistentie: krokant van buiten en zacht van binnen. Een contactgrill is dan ook de eerste keuze voor alle tosti-recepten.

Steaks, hamburgers en worstjes

Een ander voordeel van contactgrills is de mogelijkheid om vlees to the point te garen: steaks blijven sappig en mals van binnen, net als burgers voor hamburgers. Omdat er niets aan de gecoate oppervlakken van de grillplaten blijft kleven, kunnen zelfs gemakkelijk uiteenvallende gerechten gemakkelijk worden geroosterd met een contactgrill. Bij bijvoorbeeld kip en vis verbrandt het vel niet en komt dus niet los van het vlees. Gegrilde Berner worstjes behouden hun speklaagje en vegetarische pasteitjes behouden hun vorm. Je kunt onze quinoa gehaktballetjes ook bakken op de contactgrill in plaats van in de pan.

Contactgrillrecepten voor groenten

Met een contactgrill kunt u groenten ook bijzonder behoedzaam bereiden. Door de allround hitte worden zelfs harde soorten zoals aardappelen of wortelen zacht zonder de buitenkant te verbranden. Paprika’s, courgettes, venkel, maiskolven of bonen kunt u het beste een nacht marineren en de volgende dag goudbruin grillen op de contactgrill. Ons recept voor gegrilde groenten geeft idee├źn voor de marinade.Met de heerlijke groenten en magere vis of vlees geniet je van snelle koolhydraatarme maaltijden van de contactgrill.

Tips om aan beide kanten te grillen

Om ervoor te zorgen dat uw contactgrillrecepten een succes worden, moet u de grilloppervlakken van de apparaten voor elk gebruik licht invetten en overtollige olie afdeppen na het opwarmen. Verwarm de grill voor op de aanbevolen temperatuur voor het voedsel dat wordt gegrild: panini’s worden gekookt op ongeveer 100 graden, vlees op meer dan 200 graden en vis op ongeveer 175 graden. Gedetailleerde informatie vindt u meestal in de gebruiksaanwijzing. Zout vlees pas na het grillen, je kunt het natuurlijk vooraf kruiden.

Recepten voor contactgrill: kook vlees, sandwiches en groenten aan beide kanten