Solana is momenteel een van de meest populaire en opkomende cryptocurrencies met spectaculaire prijsstijgingen in de afgelopen maanden. Maar hoe ziet de Solana-voorspelling eruit? Precies deze vraag beantwoorden we in dit artikel over de toekomst van Solana. Dit is een gedetailleerde analyse van verschillende scenario’s voor de SOL-munt.

Hieronder bespreken we daarom welke koers Solana in de toekomst kan volgen, of een langetermijninvestering de moeite waard is, welk scenario realistisch is en hoe de Solana-prognose voor 2022, 2023, 2025 en 2030 er concreet uitziet. Verder vergelijken we de Solana voorspelling met de LuckyBlock voorspelling en kijken of de nieuwe cryptocurrency een geschikt Solana alternatief of aanvulling is.

Prijs in de geschiedenis: de prijsgeschiedenis

Dus laten we, voordat we kijken naar de toekomst van Solana op basis van de SOL-prognose, eerst kijken naar de Solana-prijs in het verleden – omdat dit ook belangrijk is om de prijsontwikkeling en volatiliteit van Solana beter te kunnen beoordelen. Solana is tenslotte een van de meest populaire cryptocurrencies met potentieel. De Solana Coin werd pas in het voorjaar van 2020 gelanceerd met een Solana IPO en schommelde het hele jaar tussen de 1 en 4 dollar. Ondertussen onderging de Solana-prijs op korte termijn een scherpe daling van 75%, aangezien deze daalde van ongeveer $ 4,80 in augustus tot $ 1,20 in december. De koers SOL eindigde 2020 voor een prijs van $ 1,84.

Sindsdien heeft de prijs echter een onnavolgbare rally doorgemaakt en alle Solana-voorspellingen voor 2021 overtroffen. Met een huidige stijging van 12200% tot ongeveer 230 dollar, behoort Solana tot de top 5 van munten als het gaat om de prestaties van het jaar tot nu toe. . In deze uitvoering wordt Solana alleen verslagen door Axie Infinity (23000%), Fantom (15100%) en Telcoin (12300%), op de voet gevolgd door Matic met 12100%.

De prijsstijging van Solana in 2021 vond voornamelijk plaats in twee scherpe stijgingen, die allemaal de voorspellingen van Solana overtroffen, zowel op korte als op lange termijn. Van het begin van het jaar tot eind april steeg de SOL van iets minder dan $ 2 tot ongeveer $ 45. De cryptocurrency pauzeerde vervolgens om de rally vanaf augustus te hervatten. Binnen een maand vervijfvoudigde de prijs van $40 tot ongeveer $200. Dit prijsniveau rond de USD 200 vormt ook de basis voor de huidige Solana-prognose 2022, 2023 en voor de Solana voorspelling

Zoals aan het begin vermeld, zijn er verschillende manieren om Solana voor de toekomst te evalueren en een SOL-prognose in meer detail te bepalen. Hieronder worden de verschillende scenario’s geanalyseerd om op basis daarvan een Solana-prognose voor de lange termijn te maken:

Solana-voorspelling op basis van fundamentals

In tegenstelling tot aandelen, waar de reƫle waarde van een aandeel min of meer goed kan worden bepaald op basis van kengetallen als P/E, verwachte winst of groeipercentage, is dit bij cryptocurrencies veel moeilijker. Enerzijds zijn dit geen bedrijven die een bijzonder product verkopen met de bedoeling winst te maken, anderzijds zijn cryptocurrencies zeer volatiel en slechts in beperkte mate met elkaar te vergelijken. Een Solana-prognose op basis van fundamentele gegevens is daarom erg moeilijk, vooral omdat er geen concrete routekaart van de munt is. Feit is echter dat de ontwikkeling van Solana in de afgelopen 2 jaar enorm is geweest en een nieuwe omvang in blockchain-technologie groeit. Niet alleen staat Solana inmiddels genoteerd op alle bekende cryptobeurzen, het heeft ook tal van toepassingen, vooral op het gebied van dApps en DeFi, maar ook voor transacties op de blockchain. Evenzo draait zijn eigen crypto-uitwisseling op het Solana-netwerk.

Naarmate de ontwikkeling vordert, wordt Solana steeds meer een Ethereum-concurrent en wordt het door experts al gezien als een zogenaamde Ethereum-moordenaar. Op het gebied van technische innovatie, snelheid en transactiekosten loopt Solana Ethereum inderdaad voorop, maar Ethereum loopt duidelijk voorop op het gebied van betrouwbaarheid en distributie.

Vanuit het perspectief van vandaag is het moeilijk te zeggen of Solana op een bepaald moment in staat zal zijn om Ethereum te vervangen. Het is ook een mogelijk scenario dat beide netwerken naast elkaar bestaan. Als echter wordt aangenomen dat Solana op een dag Ethereum kan inhalen, moet de prijsvoorspelling van Solana worden gelijkgesteld met de huidige marktkapitalisatie van Ethereum. Ethereum ($ 539 miljard) heeft momenteel ongeveer acht keer de marktkapitalisatie van Solana ($ 69 miljard). Ervan uitgaande dat Solana Ethereum binnen 4 jaar kan inhalen, zou dat resulteren in een Solana-voorspelling van ongeveer $ 1.800 in 2025. De algemene veranderingen in de cryptomarkt en een aanhoudende bullmarkt of een toekomstige bearmarkt zijn nog niet relevant in acht genomen. De Solana-cursus zou op lange termijn een potentieel hebben van ongeveer 800%. Het is net zo moeilijk te voorspellen of deze Solana-voorspelling in 2025 of al in 2024 of pas in 2026-2027 zal uitkomen. De formule van 4 jaar voor een cryptocyclus, die in het verleden is beproefd en getest, biedt hier een goede aanwijzing, daarom lijkt 2025 realistisch voor deze Solana-voorspelling.

Solana (SOL) voorspelling