Buitenleven – een mooi woord om de tijd die we buiten in de frisse lucht doorbrengen te beschrijven. De perfecte plek die we voor onszelf creëren om van het buitenleven te genieten, vraagt ​​ook om perfecte meubels die ons aan comfort niets laten ontbreken in vergelijking met de gezellige woonkamerbank en de gezellige eethoek. Terwijl bijna elk materiaal binnenshuis wordt gebruikt, vereist tuinmeubilair absolute weersbestendigheid als een ander kenmerk.

Tuinmeubelen moeten robuust, vorstbestendig, vochtbestendig, UV-bestendig en lichtecht zijn; het moet tegen hitte kunnen, maar mag niet heet worden in de volle zon; het moet tegen de kou kunnen, maar mag in de overgangsseizoenen niet te koud zijn. Indien mogelijk moet het stapelbaar of inklapbaar zijn om het opbergen te vergemakkelijken, maar het mag in geen geval wiebelen; hij mag bij de minste wind niet omwaaien. Maar hij mag ook niet te zwaar zijn, zodat je je altijd optimaal kunt afstemmen op de zon. Het moet stabiel zijn, maar niet oncomfortabel, en naast dat bepaalde comfort, moet het ook 100% aantrekkelijk zijn qua look en feel. Dit zijn veel cruciale eigenschappen die in één en hetzelfde meubel gerealiseerd moeten worden.

Verder is de mate van zorg en de bijbehorende inspanning een ander beslissingscriterium Hoe snel kunnen de meubels in onze breedtegraden bij regen weer worden gebruikt, wat moet ik doen om 100% bruikbaarheid tijdens de Nederlandse zomer te garanderen zonder een lange vertraging door reparaties te bereiken? Hieronder vindt u de kerneigenschappen van de materialen evenals hun voor- en nadelen en de bijbehorende voordelen als een overzicht om u te helpen bij het nemen van een beslissing.

Teak

Teakhout heeft echter één beslissende eigenschap: ondanks dat het 100% weerbestendig is, vergrijst het onder invloed van het weer zonder extra verzorgingsbehandeling met speciale oliën. Het rot niet, het rot niet, het wordt grijs en als er helemaal niet voor wordt gezorgd, kunnen er mos en schimmels groeien. Sommige teakbezitters houden van het eervolle grijs en maken ze regelmatig schoon met een sopje. De andere gaan vergrijzing tegen door ze één of twee keer per jaar te oliën. Met aanvullende producten zoals Teak Refresher en Teak Patinizer kan van de grijze meubelen een bepaalde bruine basiskleur worden hersteld, maar dit verandert al snel weer in een licht zilvergrijs. Hout is een “levend” natuurproduct dat van kleur en structuur verandert. Teakhouten meubelen zijn zeer robuuste en uiterst stabiele meubelen, die zeer duurzaam zijn als het hout langzaam droogt en als alleen kernhout wordt gebruikt. Scharnieren of schroefverbindingen (let hier op RVS kwaliteit) gaan na jaren sneller kapot. Besteed veel aandacht aan de kwaliteit en verwerking van het gebruikte hout. Goed hout is nu schaars en navenant duur geworden. Teak heeft gewicht en daarom is het niet eenvoudig om het meubel te verplaatsen. Er is een grote verscheidenheid aan soorten en looks in dit segment en het gevoel van de meubels is altijd een stukje natuur, dat altijd op een aangename temperatuur is, zowel warm als koud.

Roestvrij staal

RVS tuinmeubelen brengen stijl en klasse in elke tuin. Ze zijn licht van uiterlijk, extreem stabiel en absoluut ongevoelig voor vorst, hitte, vocht en UV-straling, zodat u het hele jaar door zonder aarzelen van het uitzicht van uw groep kunt genieten. Ook hier geldt: weinig onderhoud door eenvoudige reiniging van het meubel met water. Onmiddellijk gebruik nadat vocht is gegarandeerd door af te vegen! In zeldzame gevallen kan vliegroest verschijnen, maar dit kan eenvoudig worden verwijderd met een roestvrijstalen reiniger. Roestvast staal heeft de eigenschap om op te warmen bij fel zonlicht, maar een speciale oppervlaktebehandeling voorkomt onaangename warmteontwikkeling. Net als de aluminium meubelen kenmerkt deze meubelgroep zich ook door vele handige details voor uw comfort (stapelbaar, opvouwbaar, verstelbaar, enz.) en een immens aanbod aan producten. Omdat roestvrij staal er altijd hetzelfde uitziet, kunnen producten van verschillende fabrikanten worden gecombineerd. De afzonderlijke objecten zijn iets zwaarder dan het vergelijkbare stuk van aluminium en zijn daardoor meer windvast. Toch zijn ze gemakkelijk te vervoeren om de zon of de schaduw in uw tuin te volgen. Gemak en comfort worden geboden door textiele bekleding in vele kleurvariaties. In combinatie met andere materialen zoals teak, keramiek en graniet krijgt het meubel extra bijzonderheid en elegantie. De veelzijdigheid van de mogelijke combinaties elke groep een individueel hoogtepunt in uw tuin!

Ijzer

IJzer is altijd al gebruikt om tuinmeubelen te maken en siert bijzonder speelse, romantische landhuistuinen. De stabiliteit en weersbestendigheid van ijzeren meubelen is onovertroffen wat betreft de functie van het meubel. IJzer heeft echter de eigenschap om te roesten als het nat is, daarom zijn de tuinmeubelen van tegenwoordig gepoedercoat en deels verzinkt om dit zoveel mogelijk te voorkomen. Met afspuiten en drogen wordt de zorginspanning binnen de perken gehouden. Op warme dagen voorkomt de poedercoating ook dat het meubel onaangenaam opwarmt. IJzeren meubelen zijn qua functionaliteit en diversiteit analoog aan andere metalen meubelen (zie aluminium, RVS). Er is een verschil in gewicht. IJzer is aanzienlijk zwaarder en daardoor zeer geschikt voor winderige standen. Om een ​​optimaal zitcomfort te bereiken, hebben ijzeren meubels vaak een bekleding nodig, omdat de bijzondere uitstraling meestal wordt bereikt door de sierlijke of rasterachtige opstelling van de zitting en rugleuning.

Gevlecht

Rieten meubelen van weerbestendige synthetische vezels brengen warmte en sfeer op je terras. De merkvezels zijn geweven op stabiele aluminium frames, zijn het hele jaar door geschikt voor buitengebruik, vorstbestendig tot -30°C, UV-bestendig en lichtecht en hebben als voordeel dat ze eenvoudig en eenvoudig kunnen worden gereinigd met een tuinslang en een zachte borstel. Er zijn zowel stapelbare als rugleuning-verstelbare varianten, maar deze zijn veelal stijf en hebben het karakter van een fauteuil. Door het lage gewicht kunt u flexibel wisselen tussen ligweiden. Ze zijn verkrijgbaar in vele kleuren en kunnen verder worden geüpgraded met elegante zitkussens met mooie kleurencombinaties. Qua comfort en gemak laten ze door de zachtheid van het materiaal en hun ergonomisch geweven rugleuning en brede zitting niets te wensen over. Creëer je eigen persoonlijke tuinoase met een teak/graniet tafelcombinatie!

Bijvoorbeeld het merk 4 seasons outdoor heeft hele mooie gevlochten tuinmeubelen.

Glas

Glazen bladen op tuintafels combineren verschillende voordelen: ze zijn absoluut weerbestendig, warmte, kou en vocht zijn voor hen niet belangrijk. Ze kunnen gemakkelijk worden gereinigd met veel water en, indien nodig, met een glasreiniger. Dit proces moet echter bijna voor elk gebruik worden uitgevoerd, omdat de sporen van vuil snel zichtbaar zijn. Glas is relatief gevoelig voor krassen van scherpe voorwerpen, zoals ongelijke glazen flessen. Daarbij horen krassen bij het oppervlak. Glas is altijd te vinden in een visueel interessante combinatie met andere materialen.

Welk materiaal is ideaal voor mijn behoeften en voorkeuren?