Corsica, het Franse mediterrane eiland van de avonturiers, laat zich van zijn idyllische kant zien en wordt gekenmerkt door een natuur die rijk is aan contrasten tussen wilde bergen en dromerige stranden. De zogenaamde “bergen in de zee” inspireren met bijna 1.000 kilometer kustlijn, waar je alles kunt beleven, van avontuurlijke vakanties tot strandvakanties. Omgeven door dichte bossen en steile kliffen, ontdek je baaien met kristalhelder water of wandel je door originele dorpjes. Het eiland, dat rijk is aan contrasten, staat vooral bekend om zijn pittoreske badplaatsen in de rivier, de zogenaamde Badegumpen, die u kunt ontdekken in de fascinerende valleien van het eiland. Laat u betoveren door de mediterrane sfeer met de geuren van rozemarijn, lavendel, salie of den en bezoek de steden die gekenmerkt worden door vergankelijkheid. De Corsica-tips geven u een eerste voorproefje van uw onvergetelijk verblijf!

Corsica-tips in één oogopslag

Het eiland Corsica is een van de grootste eilanden in de Middellandse Zee en hoort bij Frankrijk. Hoewel het vasteland van Italië en het eiland Sardinië op slechts een steenworp afstand liggen. Als je op het eiland reist, hoor je vooral de landstaal Frans. Daarnaast spreken sommige bewoners nog de Corsicaanse taal, die erg lijkt op het Toscaanse Italiaans.

Om je een goed idee te geven van hoe je reis eruit zal zien, moet je weten dat ongeveer 86% van het eiland bergachtig is en slechts 14% laagland aan de kust. Je kunt dus veel ritten verwachten over serpentines en smalle straatjes. Want er zijn bijna 50 tweeduizenders op het eiland. Kun je je dat voorstellen op een mediterraan eiland?

Dus nu heel eventjes betalen op Corsica. Natuurlijk kunt u op het eiland met euro’s betalen en in de grotere steden gemakkelijk contant geld opnemen. Met de juiste creditcard kunt u ook een paar kosten besparen.

Wanneer u begint met het plannen van uw vakantiebudget, moet u weten dat de kosten van levensonderhoud op Corsica ongeveer hetzelfde zijn als in Duitsland. Op veel plaatsen kan het zelfs wat duurder zijn.

Met de veerboot naar Corsica

Als u een roadtrip door Frankrijk plant of een paar plaatsen in Italië wilt verkennen voor uw vakantie op Corsica, kunt u gemakkelijk met de veerboot naar Corsica komen. Vanuit Frankrijk heeft u de mogelijkheid om de veerboothavens van Corsica te bereiken vanuit Marseille, Toulon of Nice. Van Italiaanse kant staan ​​de vertrekhavens in de steden Genua, Savona, Livorno of Piombino voor je klaar.

Voor een reis met twee personen en een auto moet je rekening houden met prijzen tussen de € 50 en € 400. Maar het kan gezegd worden dat de prijzen ook afhangen van hoe ver van tevoren en in welke tijd van het jaar je boekt, met hoeveel personen je bent en of je met de auto of camper reist.

Met de auto op Corsica

Auto huren in Corsica of met uw eigen auto, u heeft het voordeel dat u flexibel kunt reizen en verschillende hoeken van het eiland kunt leren kennen. Zoals je al vernam is Corsica een heuvelachtig eiland, wat kronkelige wegen betekent. Daarom moet u tijdens uw reizen bijzonder voorzichtig zijn en uitkijken voor elke hobbel of kuil. Als je onderweg bent, begrijp je meteen waarom je de ene of de andere eigenaardigheid in de passerende auto’s kunt spotten.

Spannende tips voor een buitenvakantie op Corsica